Linkovi

Ugašen blog Donalda Trampa


Tramp već mesecima nema profile na društvenim mrežama
Tramp već mesecima nema profile na društvenim mrežama

Bivši predsednik SAD Donald Tramp ugasio je blog na kojem se oglašavao otkako mu je u januaru zabranjeno da ima profile na društvenim mrežama.

Blog Sa stola Donalda Trampa više ne postoji i neće se vraćati, potvrdio je za televiziju CNBC Trampov savetnik Džejson Miler.

"Jednostavno, bio je sporedan u odnosu na druge stvari na kojima radimo", rekao je Miler.

Tramp je nekada imao milione pratilaca na društvenim mrežama. Dnevno je imao i po nekoliko objava, kritikovao demokrate i republikance koji su mu se suprotstavljali, komentarisao dnevne događaje.

U januaru, posle upada njegovih pristalica u Kongres, Tviter mu je zauvek zabranio da ima profil, a potom i Fejsbuk na određeno vreme.

Tramp i njegovi saveznici su dugo optuživali društvene mreže da zabranjuju glas konzervativaca, a Fejsbuk je bivši predsednik nazvao "nacionalnom sramotom" kada je bord odlučio da produži zabranu da se oglašava na toj društvenoj mreži.

Blog je bio prvi pokušaj Trampa da se vrati na internet, ali je odziv bio slab - kako prenosi Vašington post, reakcije i komentari na Trampa opali su za čak 95 odsto od januara i na najnižem nivou su od 2016. kada je postao predsednik.

Otkako je stupio sa dužnosti, Tramp živi u vili na Floridi i nije se mnogo pojavljivao u javnosti. Kazao je da će o eventualnoj kandidaturi 2024. odlučiti posle kongresnih izbora 2022.

Iako se nije pojavljivao u javnosti, Tramp je i dalje uticajan u Republikanskoj stranci, što se pokazalo i kada su republikanski predstavnici u Kongresu glasali protiv predloga da se osnuje komisija za istragu upada na Kapitol hil 6. januara.

XS
SM
MD
LG