Linkovi

U Srbiji 1.810 novozaraženih, 16 umrlih od koronavirusa


Pacijent na kovid odeljenju Kliničkog centra Vojvodine
Pacijent na kovid odeljenju Kliničkog centra Vojvodine

U Srbiji je u protekla 24 sata registrovano još 1.810 novozaraženih na 8.491 testiranom uzorku, navodi se na sajtu covid.19 Umrlo je još 16 pacijenata. Na bolničkom lečenju su 3.403 osobe, a na respiratorima 139 pacijenata.

Lekari upozoravaju da će broj obolelih u narednom periodu, posle produženog prazničnog vikenda, porasti.

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da su u toj bolnici u pripravnosti da otvore i drugi deo za nove pacijente, i kazala da se plaši zbog toga šta može doneti narednih 10 dana.

Proteklog produženog prazničnog vikenda, nadležni su konstatovali kršenje mera i masovno okupljanje u noćnim klubovima i kafićima, zbog čega je zasedao i beogradski Krizni štab, ali nove mere nisu donete.

Infektolog Dragan Delić ocenio je za N1 da je organizovanje žurki u epidemiji neprihvatljivo i da treba da se donesu strože mere kako bi se smanjio broj novozaraženih. Naveo je i primer zatvorenih skijališta u Italiji, dok u "Srbiji na skijalištima nema slobodnih kreveta". ​

N1: Zatvoren punkt za vakcinaciju u Belekspo centru

U Srbiji su toku vakcinacija i revakcinacija, a do sada je vakcinu primilo više od 900 hiljada ljudi.

U Beogradu je, međutim, kako javlja N1, zatvoren jedan od najvećih punktova za vakcinaciju u Belekspo centru. Taj punkt je otvoren 9. februara, a N1 javlja da je nekoliko desetina građana čekalo jutros ispred zatvorenih vrata, uprkos tome što su dobili poziv za vakcinaciju.

Za sada nije poznato zbog čega je zatvoren Belekspo centar.

Iz Vlade su na građane ranije apelovali da na vakcinu dolaze samo na poziv.

XS
SM
MD
LG