Linkovi

U Crnoj Gori osam smrtnih slučajeva, skraćuje se vrijeme izolacije


ARHIVA - Laboratorija u Crnoj Gori (Foto: Institut za javno zdravlje Crne Gore)
ARHIVA - Laboratorija u Crnoj Gori (Foto: Institut za javno zdravlje Crne Gore)

Zdravstvene vlasti u Podgorici saopštile su u nedjelju da je u posljednja 24 sata osam osoba preminulo od posljedica koronavirusa, dok je u istom periodu registrovano 2.454 novih slučajeva.

"Među preminulima najmlađi je imao 34, a najstariji 84 godine starosti", navedeno je u saopštenju Instituta za javno zdravlje.

Iz Insituta za javno zdravlje (IJZ) su saopštili da je dvoje preminulih bilo iz Podgorica, te po jedno iz Nikšića, Cetinja, Kotora ,Tivta, Plava i Ulcinja. 

Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori odlučile su da se vrijeme izolacije za osobe kod kojih je potvrđen koronavirus skrati sa 10 na sedam dana, a karantin za sve bliske kontakte se skraćuje sa 14 na 10 dana.

U sapštenju Institututa za javno zdravlje je navedeno da će “izmjene važećeg protokola stupiti na snagu u ponedjeljak 10. januara”.

U saopštenju Institut za javno zdravlje navedeno je da je u protekla 24 sata analizirano 6 644 uzorka, a da je procenat pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih bio 36,93 % odsto.

Prema podacima Instituta “ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 21.951".

"Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka epidemijskih dešavanja u martu 2020. je 2.442", navedeno je iz IJZ.

XS
SM
MD
LG