Linkovi

Tri žrtve pucnjave u Ilinoisu, napadač u pritvoru


Policija na mestu napada u Rokfordu, u Ilinoisu, 26. decembar 2020. (Foto: Scott P. Yates/Rockford Register Star via AP)
Policija na mestu napada u Rokfordu, u Ilinoisu, 26. decembar 2020. (Foto: Scott P. Yates/Rockford Register Star via AP)

Vlasti u američkoj državi Ilinois podigle su u nedelju optužnicu protiv vojnika sa Floride za pucnjavu u jednoj kuglani, u kojoj su ubijene tri osobe, dok su tri povređene.

Državni tužilac okruga Vinebago Džej Henli saopštio je da je 37-godišnji Djuk Veb optužen po tri tačke za ubistvo i za ubistvo prvog stepena, nakon pucnjave u subotu veče u gradu Rokford.

Veb je priveden ubrzo nakon incidenta, saopštio je u nedelju na konferenciji za novinare šef policije Rokforda Den O’Šea.

“Uveren sam da su policajci, koji su bili na mestu napada, sprečili dalje nasilje", rekao je O’Šea.

Šef policije je dodao da su žrtve muškarci, stari 73, 65 i 69 godina, ali ih nije identifikovao. Takođe je naveo da je 14-godišnji dečak upucan u lice i prebačen u bolnicu u Medisonu u stabilnom stanju, a da je 16-godišnjoj devojčici povređeno rame i da je puštena iz bolnice nakon ukazane pomoći.

U bolnici je i 62-godišnji muškarac sa višestrukim prostrelnim ranama i u kritičnom je stanju.

U kuglani je bilo oko 25 ljudi u vreme pucnjave, ali se većina sakrila ili je pobegla. Osumnjičeni je, kako je navela policiija, pokušao da sakrije oružje pre hapšenja, ali je priveden bez većeg incidenta.

Prema izveštajima lokalnih medija, 2020. godina je bila najsmrtonosnija po broju ubistava u Rokfordu, gradu sa oko 170.000 stanovnika, oko 130 kilometara udaljenom od Čikaga. Ove godine je ubijeno 35 osoba u tom gradu, čime je oboren prethodni rekord od 31, 1996. godine.

XS
SM
MD
LG