Linkovi

Trampov verbalni duel sa ocem ubijenog vojnika


Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp na skupu u Kolorado Springsu pre dva dana
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp na skupu u Kolorado Springsu pre dva dana

Predsednički kandidat Republikanske stranke Donald Trump upleo se u kontroverzu pošto je to što je otvorio na hiljade radnih mesta nazvao "žrtvovanjem", koje bi moglo da se uporedi sa smrću američkog vojnika muslinaske veroispovesti, koji je ubijen u borbi u Iraku.

Kizr Kan, otac kapetana američke vojske Humajuna Kana izjavio je za kablovsku TV mrežu "Si En En" da je Tramp "u potpunosti nesposoban za rukovođenje ovom zemljom".

Imigrant iz Pakistana, Kan je ove nedelje u emotivnom govoru na ovonedeljnoj Demorkatskoj konvenciji rekao da njegovoj porodici nikada ne bi bio dozvoljeno da se doseli u SAD da je na snazi Trampova imigraciona politika. Kan je tada rekao da Tramp za vreme svog života nije "žrtvovao ništa i nikoga".

Trump je u intervjuu koji je danas emitovan na TV mreži "Ej Bi Si" rekao:

"Verujem da sam se mnogo žrtvovao. Ja radim vrlo, vrlo vredno, stvaram hiljade i hiljade radnih mesta. Mislim da su to žrtve, mislim da kada mogu da zaposlim hiljade i hiljade ljudi, da se pobrinem za njihovo obrazovanje i toliko mnogo drugih stvari".

Republikanski kandidat takođe je postavio pitanje zbog čega Kanova supruga Gazala, koja je stajala uz svog muža, dok je govorio na konvenciji u Filaldefiji, a onda nagađao da "joj možda nije bilo dozvoljeno da kaže nešto".

Gazala Kan je u editorijalu u "Vašington Postu" objasnila da je prilikom dolaska na binu, dok je iza nje bila ogromna slika njenog pokojnog sina, imala problem da se kontroliše, i da kad ju je suprug upitao da li želi da se obrati, rekla da ne može.

"Donald Trump kaže da se mnogo žrtvovao. On ne zna šta ta reč znači", zaključila je Gazala Kan.

Pol Rikof, osnivač organizacije Irački i avganistanski veterani Amerike, izjavio je da je to što je Tramp uporedio "žrtvovanje" stvaranja radnih mesta s nekim ko je izgubio sina u ratu u Iraku "uvredljivo, budalasto i predstavlja neznanje".

XS
SM
MD
LG