Linkovi

Trampov advokat ponovo svedočio na Kapitol hilu


Majkl Koen, bivši advokat predsednika Donalda Trampa posle razgovora sa kongresmenima iza zatvorenih vrata, 28. februara 2019.
Majkl Koen, bivši advokat predsednika Donalda Trampa posle razgovora sa kongresmenima iza zatvorenih vrata, 28. februara 2019.

Bivši, dugogodišnji advokat predsednika Donalda Trampa ponovo je svedočio pred odborom Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja. To je jedan od nekoliko odbora u donjem domu Kongresa, u kojem sada većinu imaju demokrate, a koji je pokrenuo nove istrage Trampove administracije.

Koen se tri puta pojavio na Kapitol hilu prošle nedelje, svedočeći na zatvorenim sednicama odbora za obaveštajna pitanja u Predstavničkom domju i Senatu. Javno je svedočio pred odborom za nadzor rada vlade da je Tramp "prevarant" koji mu je dao nalog da zataška afere sa dve žene, i koji je lagao o svojim poslovima u Rusiji.

VIDEO: Istraga rada predsednika Trampa

Trump Impeachment Tricky Prospect for Democrats
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

Predsedavajući odbora za obaveštajna pitanja, spoljnopolitičke poslove i nadzor u Predstavničkom domu zajednički su uputili Beloj kući zahtev da im podnese beleške i podatke o svim komunikacijama koje je predsednik Tramp imao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Oni su izrazili zabrinutost zbog navoda da je Tramp pokušao da sakrije detalje tih razgovora.

Za to vreme, odbor za pravosuđe Predstavničkog doma zatražio je dokumenta od 81 pojedinca, kako je naveo predsedavajući Džerold Nedler, "u okviru istrage navoda o korupciji, ometanju pravde i drugim zloupotrebama položaja koje su možda počinili predsednik Tramp, njegovi saradnici i članovi njegove administracije."

Tramp je napao istrage kao "lov u prazno u potrazi za nekim prestupom" i rekao da su demokrate "poludele" i "maltretiraju nedužne ljude."

"Maltretiranje predsednika!", takođe je poručio.

Kasnije je Tramp rekao novinarima da su te istrage "sramota za zemlju", navodeći da demokrate nikada nisu prebolele što ih je pobedio na izborima 2018.

XS
SM
MD
LG