Linkovi

Tramp: Nije pravo vreme za sastanak s Putinom


Tramp za VOA: Nije pravo vreme za sastanak s Putinom
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

Zbog situacije u Ukrajini, predsednik SAD Donald Tramp otkazao je sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Iz Kremlja je stiglo drugačije saopštenje: da bi Putin ipak nakratko mogao da se vidi sa Trampom na samitu G20 u Argentini. Međutim, u ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike, Tramp je poručio da tog sastanka neće biti, ali nije isključio mogućnost susreta sa ruskim liderom u budućnosti.

"U svijetlu onog što se dogodilo sa ukrajinskim brodovima i mornarina, ne bi bilo pravo vrijeme da se sastanemo na samitu. Ali sastaću se sa njim. Mislim da imamo veoma dobre odnose i imaćemo veoma dobre odnose sa Rusijom, Kinom i svima. Mislim da je to važno. Sastaću se sa njim u odgovarajuće vreme. Ne mogu da čitam njegove misli kada je reč o Ukrajini, niko ne može. On zna šta želi da uradi, ali mi ne možemo da dozvolimo da se neke stvari dogode. Ovo se dogodilo i ja jednostavno ne mogu da budem deo toga", rekao je Tramp.

Intervju Grete van Sasteren sa Trampom u Buenos Airesu u celosti uskoro će biti dostupan na našoj internet stranici GlasAmerike.net.

XS
SM
MD
LG