Linkovi

Tviter obrisao Trampovu objavu zbog kršenja autorskih prava


Predsednik Donald Tramp dodiruje ekran svog mobilnog telefona (Foto: REUTERS/Leah Millis)

Kompanija Tviter obrisala je sa naloga Donalda Trampa video povezan sa predsedničkom kampanjom koji je američki predsednik retvitovao u subotu.

Kao razlog – Tviter je naveo žalbu u vezi sa kršenjem autorskih prava.

“Postupili smo po validnoj žalbi koju su nam poslali ovlašćeni predstavnici vlasnika autorskih prava”, naveli su predstavnici kompanije Tviter u odgovoru imejlom - izvestila je agencija Rojters.

Tviter je uklonio video koji je Tramp retvitovao - a objavljen je na nalogu Dena Skjavina, urednika socijalnih media Bele kuće, nakon žalbe kompanije Machine Shop Entertainment.

Video objava, koja je sadržala muziku čiji je autor grupa Linkin park, nestala je sa naloga američkog predsednika u subotu popodne uz obaveštenje: "Objava je izbrisana kao posledica prijave povezane sa kršenjem autorskih prava".

Reč je o menadžerskoj kompaniji koja je vlasništvu muzičke grupe Linkin park – navedeno je na internet sajtu tog benda.

Bela kuća, za sada, nije odgovorila na upit koji joj je uputila agencija Rojters.

Kompanija Tviter je u maju počela da osporava objave predsednika Donalda Trampa i od tada između dve strane vladaju napetosti. Nekoliko puta je onemogućila ili reagovala na Trampove objave – kao razloge navodeći kršenje autorskih prava ili način izražavanja američkog predsednika.

Krajem juna sa Trampovog naloga uklonjena je fotografija američkog predsednika koju je objavio, usled žalbe fotografa lista Njujork tajmsa – koji je fotografisao.

Krajem maja Tviter je izdao upozorenje povodom predsednikove objave, kojom je ukazano da je Tramp prekršio pravila protiv veličanja nasilja, zalažući se za oštriju reakciju nadležnih u Mineapolisu povodom protesta zbog smrti Džordža Flojda.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG