Linkovi

Tramp: Samit sa Severnom Korejom 12. juna u Singapuru


Predsednik Donald Tramp na dočeku oslobođenih zatvorenika iz Severne Koreje na aerodromu u vazdušnoj bazi Endruz, 10. maja 2018.
Predsednik Donald Tramp na dočeku oslobođenih zatvorenika iz Severne Koreje na aerodromu u vazdušnoj bazi Endruz, 10. maja 2018.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je da će se sastati sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom 12. juna, u Singapuru.

"Obojica ćemo pokušati da to bude veoma poseban trenutak za svetski mir!", tvitovao je Tramp, nekoliko sati pošto je lično dočekao trojicu Amerikanaca koje je Severna Koreja pustila iz zatvora.

Na dočeku u vazduhoplovnoj bazi Endruz, u državi Merilend, 25 kilometara od Bele kuće, predsednik se, u pratnji prve dame Melanije Tramp, ukrcao u vojni avion C-40 da bi na kratko razgovarao sa trojicom ljudi koji su bili zatvorenici Severne Koreje.

Potpredsednik Majk Pens i državni sekretar Majk Pompeo takođe su dočekali trojicu Amerikanaca korejskog porekla kada su izašli iz vojnog aviona.

Pošto se rukovao sa njima, stojeći pored trojice oslobođenih Amerikanaca, predsednik je izrazio zahvalnost severnokorejskom lideru Kimu zato što ih je pustio na slobodu, navodeći: "Mislim da on zaista želi da uradi nešto" da bi uveo Severnu Koreju u "stvarni svet."

XS
SM
MD
LG