Linkovi

Tramp Putinu u šaljivom tonu rekao da se "ne meša u američke izbore"


Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp na sastanku u Osaki
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp na sastanku u Osaki

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u šaljivom tonu da se "ne meša u izbore u SAD".

Dvojica lidera su se srela na marginama samita G20 u Osaki u Japanu. Tokom javnog dela njihovog sastanka, novinari su pitali Trampa da li će reći Putinu da se ne meša u izbore u SAD.

"Naravno da hoću", rekao je Tramp, okrenuo se Putinu i sa osmehom na licu rekao ruskom predsedniku "Predsedniče, ne mešajte se u izbore". Potom je to ponovio upirući prstom u Putina.

Putin i Tramp na sastanku u Osaki
Putin i Tramp na sastanku u Osaki

Mnogi su ovaj razgovor protumačili tako da Tramp rusko mešanje ne shvata ozbiljno.

Ovo je bio i prvi susret Trampa i Putina pošto je objavljen izveštaj specijalnog tužioca Roberta Malera o mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD i opstrukciji pravde od strane predsednika, u kome je Maler konstatovao da se Rusija mešala u američke izbore.

Američke obaveštajne službe takođe su konstatovale da je Moskva orkestrirala kampanju uticaja na izbore u SAD, a upozorile su da rusko mešanje i dalje traje.

Bela kuća saopštila je da su Tramp i Putin na sastanku u Japanu razgovarali o odnosima dve zemlje i saglasili se da nastave diskusiju o modelu kontrole naoružanja, za koji Tramp smatra da bi trebalo da uključi i Kinu.

Prema navodima Bele kuće, teme sastanka dvojice lidera bile su i Sirija, Iran, Venecuela i Ukrajina.

XS
SM
MD
LG