Linkovi

Đoković bez izgubljenog seta do devetog polufinala na Rolan Garosu


Novak Đoković u duelu sa Aleksandrom Zverevom u četvrtfinalu Rolan Garosa (Foto: AP/Michel Euler)
Novak Đoković u duelu sa Aleksandrom Zverevom u četvrtfinalu Rolan Garosa (Foto: AP/Michel Euler)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske bez izgubljenog seta. Posle Poljaka Hurkača, Švajcraca Laksonena, Italijana Karuza i Nemca Štrufa, Đoković je sa 3:0, po setovima 7:5, 6:2 i 6:2 pobedio i 5. nosioca, još jednog Nemca - Aleksandra Zvereva.

Meč je trajao dva sata i devet minuta, nešto duže od duela između Austrijanca Dominika Tima i Rusa Karena Kačanova, koji je u tri seta - 6:2, 6:4 i 6:2, dobio prošlogodišnji finalista Tim.

Đoković i Tim igraće sutra za plasman u finale, odmah po završetku prvog finala na terenu "Filip Šatrije", u kojem se sastaju Španac Rafeal Nadal i Švajcarac Rodžer Federer.

U duelu sa Zverevom, Đoković je probleme imao samo u prvom setu, u kojem je ​Nemac napravio i jedini "brejk" - u devetom gemu, kada je i stekao priliku da servira za 1:0 u setovima. Međutim, Novak je odmah uzvratio, a zatim nanizao još pet gemova (ukupno šest) i posle toga u potpunosti dominirao, na putu do 26. uzastopne pobede u mečevima na grand slem turnirima.

Bila je to treća pobeda Đokovića u dosadašnjih pet duela sa predvodnikom mlađe generacije, a sutrašnje polufinale biće mu deveto u karijeri na Rolan Garosu.

Đoković i Tim do sada su igrali osam puta, Srbin vodi 6-2 u pobedama, a u Parizu je 1-1. Đoković je trijumfovao u polufinalu 2016. na putu ka jedinoj tituli, dok je Tim bio bolji u četvrtfinalu godinu kasnije.

Ukupan skor njih dvojice na šljaci je 3-2 za Đokovića, koji je dobio i poslednji duel, u dva taj-brejka, u polufinalu u Madridu, pre nešto manje od mesec dana.

XS
SM
MD
LG