Linkovi

Đoković preko Tima do finala Madrida, Cicipas izbacio Nadala!


Pozdrav Novak Đokovića i Dominika Tima na mreži posle polufinalnog meča na terenu "Manolo Santana" u Madridu (Foto: Reuters/Susana Vera)
Pozdrav Novak Đokovića i Dominika Tima na mreži posle polufinalnog meča na terenu "Manolo Santana" u Madridu (Foto: Reuters/Susana Vera)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u svoje drugo finale ove sezone - prvo na turniru serije Masters 1000, pošto je u polufinalu u Madridu pobedio Austrijanca Dominika Tima u dva taj-brejka - 7:6 (2) i 7:6 (4).

Za 33. Masters titulu u karijeri, Đoković u nedelju igra protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je priredio iznenađenje i pobedio petostrukog šampiona Španca Rafaeal Nadala - 6:4, 2:6, 6:3. Španac, koga smatraju najboljim teniserom na šljaci ikada, izgubio je u polufinalu svakog od poslednja tri turnira na šljaci koje je igrao (Monte Karlo, Barselona, Madrid), što mu se nije dogodilo nikad u karijeri.

Đoković je do šeste pobede u osam međusobnih duela sa Austrijancem, koji je slavio u poslednja dva meča, oba na šljaci (2017. na Rolan Garosu i 2018. u Monte Karlu), stigao posle 2 sata i 22 minuta iscrpljujuće borbe sa osnovne linije. Tim je i u prvom i u drugom setu imao brejk viška, ali se prvi reket sveta vraćao, a onda u drugom setu i sam propustio da potvrdi brejk, kada je servirao za meč.

Ipak, oba puta u 13. gemu, Srbin je bio smireniji i bolje servirao, pa je izborio plasman u svoje treće madridsko finale. Prethodna dva - 2011. protiv Nadala i 2016. protiv Endija Marija - je dobio.

Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 6,5 miliona evra, a pobednik će dobiti 1.000 poena za ATP rang-listu i ček na 1,2 miliona evra.

XS
SM
MD
LG