Linkovi

Đere spasao meč loptu, pa dobio Delpa u Madridu


Laslo Đere u meču drugog kola protiv Argentinca Huana Martina del Potra na Mastersu u Madridu (Foto: Reuters/Susana Vera)
Laslo Đere u meču drugog kola protiv Argentinca Huana Martina del Potra na Mastersu u Madridu (Foto: Reuters/Susana Vera)

Dan posle Novaka Đokovića plasman u treće kolo turnira serije Masters 1000 u Madridu obezbedio je i drugi preostali srpski predstavnik u singl konkurenciji - Laslo Đere, koji je u tri seta eliminisao Argentinca Huana Martina del Potra.

Bilo je 6:3, 2:6 i 7:5 za momka iz Sente, trenutno 32. igrača sveta, koji je u 10. gemu trećeg seta spasao jednu meč loptu na svoj servis, a zatim napravio "brejk" i odservirao za drugu pobedu nad igračem u Top 10 u karijeri. Meč, koji je Del Potru bio prvi posle oporavaka od povrede kolena zadobijene u februaru, trajao je dva sata i 23 minuta.

U sledećoj rundi, Đerea čeka prvi međusobni duel sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem.

Istovremeno, Đoković je saznao ime svog rivala u trećem kolu - to je Francuz Žeremi Šardi, koji je bio ubedljiv protiv Argentinca Dijega Švarcmana - 6:1 i 6:2.

Đoković i Đere mogli bi da se sastanu u četvrtfinalu, ukoliko obojica pobede u svojim mečevima trećeg kola.

Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 6,5 miliona evra, a pobednik će dobiti 1.000 poena za ATP rang-listu i ček na 1,2 miliona evra.

XS
SM
MD
LG