Linkovi

Srbija na Mondijalu protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna


Selekcije koje će igrati u grupi G (Foto: Reuters/Hamad I Mohammed)
Selekcije koje će igrati u grupi G (Foto: Reuters/Hamad I Mohammed)

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Svetskom kupu u Kataru u grupi G, a protivnici će joj biti Brazil, Švajcarska i Kamerun, odlučeno je žrebom u Dohi, prenosi agencija Fonet.

Srbija je i na prethodnom šampionatu sveta u Rusiji 2018. bila u grupi sa Brazilom i Švajcarskom, od kojih je izgubila, i nije uspela da prođe u osminu finala.

Prvu utakmicu u Kataru Srbija igra 24. novembra protiv Brazila, četiri dana kasnije protivnik će joj biti Kamerun, a duel protiv Švajcarske zakazan je za 2. decembar.

Dragan Stojković, selektor Srbije i proslavljeni fudbalski as, izjavio je da se radi o teškoj grupi, ali da veruje u ekipu koju predvodi.

"Teška grupa, imamo rivale koje moramo da respektujemo, ali pre svega moramo da respektujemo sebe. Pred nama je prvo mini turnir sa tri utakmice koje moramo da odigramo na najvišem nivou. Ni ja, niti fudbaleri koje vodim, se ne plaše. Žele ovakav izazov i verujem da ćemo uspeti da prođemo grupu", izjavio je Stojković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

U osminu finala idu dve prvoplasirane selekcije, koje će se za mesto u četvrtfinalu nadmetati sa najuspešijim ekipama iz grupe H, u kojoj su Portugal, Gana, Urugvaj i Južna Koreja.

XS
SM
MD
LG