Linkovi

Stefanović: Stanje pune borbene gotovosti vojske i policije Srbije - do daljnjeg


Arhiva - Pripadnici Vojske Srbije marširaju tokom vojne parade u Nišu, Srbija, 10. maja 2019.
Arhiva - Pripadnici Vojske Srbije marširaju tokom vojne parade u Nišu, Srbija, 10. maja 2019.

Stanje pune borbene gotovosti Vojske i policijskih jedinica, uvedeno zbog akcije kosovske policije na severu Kosova, i dalje traje, a trajaće dok se ne proceni da su rizik više ne postoji, izjavio je u petak ujutro ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Gostijući na Radio-televiziji Srbije Stefanović je rekao da se rade procene i stanje prati svakog dana, dok bezbednosne službe ne procene da rizik više ne postoji.

Arhiva Nebojša Stefanović, ministar policije u Vladi Srbije
Arhiva Nebojša Stefanović, ministar policije u Vladi Srbije

"U trenutku kada predsednik Srbije na osnovu tih informacija bude procenio da se stanje pune biorbene gotovosti donekle spusti - onda će to biti učinjeno", izjavio je Stefanović i dodao da su sve posebne i specijalne jedinice MUP-a spremne da u najkraćem mogućem roku budu iskorišćene za optimalno izvršenje svih zadataka.

On je ocenio da je na Kosovu i dalje "složeno stanje" i ponovio ponovio da je Beograd raspolagao informacijama, ali ne od KFOR-a, nego preko svojih kanala, te da je predsednik Vučić upozorio šta su namere akcije.

Podsetimo, KFOR je dan nakon akcije kosovske policije saopštio da je Beograd bio obavešten o planovima i da nikakvih iznenađenja nije bilo.

Analitičari sa kojima je razgovarao Glas Amerike, smatraju da je podizanje borbene gotovosti vojske i policije Srbije "za domaću upotrebu".

XS
SM
MD
LG