Linkovi

Vučić podigao borbenu gotovost vojske i poručio da će čuvati mir i stabilnost


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja poslanicima u Domu Nardne skupštine Republike Srbije, povodom događanja na severu Kosova, u Beogradu, 28. maja 2019.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja poslanicima u Domu Nardne skupštine Republike Srbije, povodom događanja na severu Kosova, u Beogradu, 28. maja 2019.

U nastavku zasedanja srpske Skupštine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obavestio poslanike da su u jutrošnjoj akciji kosovoskih snaga na teritoriji Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka uhapšene 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti.

Po njegovoj oceni cilje akcije je da se "utera strah Srbima sa severa Kosova", a kako je još rekao NATO i EU su poručili da se oni ne mešaju u te stvari policijske prirode i borbu protiv korupcije i kriminala, kao i je Beograd pozvan da se smiri i razume da je u pitanju borba protiv korupcije.

Čuvaćemo mir i stabilnost po svaku cenu, istakao je Vučić i potvrdio da je jutros 6:29 sati narednio punu borbenu i bojevu gotovost srpskih armijskih jedinica, koje će, kako je rekao, zaštiti srpski narod na severu Kosova ako to bude potrebno.

Obraćajući se poslanicima u parlamentu, Vučić je podsetio da je predsednik Kosova Hašim Tači u ponedeljak pozvao na ujedinjenje Kosova i Albanije, što bi, kako je još rekao, značilo da bi granica velike Albanije mogla narednih dana da se pojavi na Kopaoniku.

"Moj odgovor je da neće biti velikoalbanske granice na Kopaoniku", istakao je Vučić i zaključio izlaganje u Skupštini porukom da će Srbija pobediti.

Kasnije tokom dana u utorak, Vučić je održao konferenciju za štampu o kojoj možete čitati u drugoj vesti:

XS
SM
MD
LG