Linkovi

Jokićev 41 poen nedovoljan, Majami izjednačio


Nikola Jokić u duelu sa Bemom Adebajom (Foto: -USA TODAY Sports/Kyle Terada)
Nikola Jokić u duelu sa Bemom Adebajom (Foto: -USA TODAY Sports/Kyle Terada)

Srpski reprezentativac Nikola Jokić ubacio je 41 poen (14-23, 2-5, 7-8), uz 11 skokova i 4 asistencije za 42 minuta igre, ali su Denver Nagetsi prvi put u ovogodišnjem plej-ofu izgubili utakmicu u svojoj "Bol areni"- 111:108 i dozvolili Majamiju da preuzme prednost domaćeg parketa, pred naredna dva meča na Floridi, u sredu i petak uveče.

Majami je počeo sjajno, vodio 11 razlike u prvoj četvrtini, Denver se vratio i u drugoj imao čak 15 poena viška, ali su domaći tokom svih 48 minuta imali problema u odbrani - posebno u poslednjoj četvrtini, kada je tim Erika Spolstre bio skoro nepogrešiv i ponovo došao do dvocifrene razlike.

Nagetsi su napravili još jednu seriju, prišli na -3 i imali poslednji napad, ali je Džamal Mari promašio trojku za produžetak.

Kanadski internacionalac bio je uz Jokića najbolji pojedinac u timu Denera, takođe završio sa "dabl-dabl" učinkom (18 poena, 10 asistencija, 4 skoka), a dvocifren učinak imali su još Eron Gordon (12 poena, 7 skokova) i Brus Braun (11 poena, 5 skokova).

S druge strane, Majami je imao petoricu "dvocifrenih" i kao tim šutirao sjajno za tri poena, skoro 50 odsto (17-35). Gejb Vinsent je postigao 23 poena, Džimi Batler i Bem Adebajo po 21 poen, s tim što je Batler imao i 9 asistencija, a Adebajo 9 skokova. Maks Strus je završio sa 14 poena, Dankan Robinson sa 10, a Kajl Lauri sa 9.

XS
SM
MD
LG