Linkovi

Jokiću najveći ugovor u istoriji NBA


Nikola Jokić u napadu protiv Los Anđeles Klipersa, u Denveru 22. marta 2022. (Foto: AP/David Zalubowski)

BEOGRAD - Zvezda Denver Nagetsa Nikola Jokić potpisao je najveći ugovor u istoriji američke NBA lige, na osnovu kojeg će inkasirati 264 miliona dolara, prenosi RTS.

Kako je u pitanju produžetak postojećeg ugovora koji mu je isticao za godinu dana, Jokić se obavezao Denveru u narednih šest sezona za neverovatnih 303 miliona dolara.

Novi ugovor će početi tokom sezone 2023-24 na 46,6 miliona dolara i rasti svake sezone do 2027-28, kada je predviđeno da Jokić zaradi 61,5 miliona dolara. Poslednju godinu sam Jokić može da aktivira i nema dileme da će to i uraditi za sumu od 63,33 miliona dolara, prenosi Fonet.

Jokić koji je izabran u drugoj rundi drafta je postao dvostruki uzastopni osvajač MVP priznanja. Uslov da dobije supermaks ugovor je zaradio kada je osvojio svoju prvu MVP nagradu.

Igrači se kvalifikuju za superkamks tako što budu imenovani za najbolju petorku lige ili osvajanjem nagrade za odbrambenog igrača godine u poslednjoj sezoni ili dve prethodne sezone, ili osvajanjem MVP nagrade lige u bilo kojoj od prethodne tri sezone.

XS
SM
MD
LG