Linkovi

Trijumf Dodžersa u Svetskoj seriji, još jedna titula za tim iz Los Anđelesa


Muki Bets iz L. A. Dodžersa slavi houm ran protiv Tampa Bej Rejsa u osmom ining šeste utakmica finala MLB plej-ofa u Arlingtonu, u Teksasu (Foto: AP/Eric Gay)
Muki Bets iz L. A. Dodžersa slavi houm ran protiv Tampa Bej Rejsa u osmom ining šeste utakmica finala MLB plej-ofa u Arlingtonu, u Teksasu (Foto: AP/Eric Gay)

Los Anđeles Dodžersi osvojili su prvu titulu šampiona MLB-a u poslednje više od tri decenije, pošto su uspeli da prevaziđu slabiji početak i pobede Tampa Bej Rejse - 3:1 u šestoj utakmici Svetske serije, za konačnih 4-2 u finalu plej-ofa.

Rejsi su kontrolisali situaciju u prvih pet ininga i bili na putu da izbore "majstoricu", pre svega zahvaljujući sjajnom pičeru Blejku Snelu, koji je dozvolio rivalima samo jedan udarac i nijedan poen.

Međutim, Dodžersi su u šestom iningu osvojili dva poena, da bi Muki Bets, koji je ove sezone trejdovan u tim iz Los Anđelesa, houm ranom u osmom iningu postavio konačan rezultat.

Jedini poen za Rejse postigao je Rendi Arozarena, u prvom iningu. Arozarena je tokom plej-ofa imao devet houm ranova i izrastao u zvezdu tima.

Za MVP igrača Svetske serije proglašen je šortstop Dodžersa Kori Sejger, koji je imao .471 udarački prosek sa dva houm rana i 7 poena u finalu plej-ofa.

Tim koji je od 2010. godine dobio više ligaških utakmica od bilo kojeg drugog u MLB-u, Dodžersi su konačno osvojili titulu, koja im je izmicala u plej-ofu prethodnih sezona, uključujući poraze u Svetskim serijama 2017. (od Hjuston Astrosa) i 2018. (od Boston Red Soksa). Prošle godine, Dodžerse su u prvom kolu doigravanja eliminisali Vašington Nešnalsi, koji su potom osvojili titulu.

“Ovo je naša godina”, rekao je menadžer Dodžersa Dejv Roberts posle utakmice. “Rekli smo to (i ranije), ovo je naša godina”.

Nešto više od dve nedelje pre Dodžersa, Los Anđelesu su titulu u profesionalnom sportu doneli i Lejkersi, koji su pobedom u finalu plej-ofa nad Majamijem osvojili 17. trofej šampiona NBA lige u istoriji kluba.

Zbog pandemije koronavirusa, sve utakmice Svetske serije za 2020. godinu odigrane su u Arlingtonu, u državi Teksas. MLB je pomerila svoj uobičajeni početak krajem marta na kraj jula, a timovi su igrali 60 utakmica u ligaškom delu sezone, umesto uobičajenih 162. Navijačima nije bilo dozvoljeno prisustvo na stadionima sve do psolednje dve runde plej-ofa, kada je ograničenom broju ljudi bio dozvoljen pristup.

Raspored je bio haotičan, jer su se neki timovi suočavali sa pojavom koronavirusa među igračima. U utorak uveče, igrač treće baze Dodžersa Džastin Tarner zamenjen je u osmom iningu, a posle utakmice je saopšteno da je bio pozitivan na testu za Kovid 19.

“Imamo pomešana osećanja. Drago nam je da se završilo”, rekao je komesar MLB-a Rob Manfred. “Mislim da je veliki uspeh za naše igrače to što smo uspeli da završimo ovu sezonu”.

XS
SM
MD
LG