Linkovi

Vašington u transu, Kapsi na korak od prvog Stenli kupa u istoriji kluba


Hokejaš Vašington Kapitalsa Devante Smit-Peli (25) postiđe treći gol za svoj tim pred kraj prve trećine četvrte utakmice finala Stenli kupa u Vapingtonu (Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais)
Hokejaš Vašington Kapitalsa Devante Smit-Peli (25) postiđe treći gol za svoj tim pred kraj prve trećine četvrte utakmice finala Stenli kupa u Vapingtonu (Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais)

Hokejaši Vašington Kapitalsa došli su na korak od osvajanja prvog Stenli kupa u istoriji kluba, pošto su u 4. utakmici finala plej-ofa na svom ledu pobedili Vegas Golden Najtse - 6:2 (3:0, 1:0, 2:2).

Kapsi su sjajno otvorili utakmicu i praktično već posle prvih 20 minuta rešili pitanje pobednika. Golove su postigli Ti Džej Oši u 10. minutu, Tom Vilson u 17. i Devante Smit-Peli dvadesetak sekundi pre kraja prvog perioda za 3:0 na kraju uvodne trećine.

Na 4:0 povisio je Džon Karlson u 16. minutu drugog perioda, da bi gosti u prvoj polovini poslednje trećine smanjili na 4:2, golovima Džejmsa Nila i Rajlija Smita.

Međutim, Majkl Kempni je povećao na 5:2, a Bret Konoli nešto više od minut pre kraja postavio konačan rezultat, u situaciji 5 na 3, posle gužve u kojoj je došlo do razmene udaraca dva tima i nekoliko isključenja.

Bez obzira što ije postigao nijedan gol, Evgenij Kuznjecov bio je igrač utakmice sa 4 asistencije i među vodećim je kandidatima za najkorisnijeg igrača plej-ofa.

Serija se sada seli u Las Vegas za petu utakmicu, koja se igra u četvrtak uveče.

Vegas mora da pobedi da bi ostao u igri, u slučaju trijumfa Kapitalsa, biće to prvi trofej u profesionalnom sportu za glavni grad SAD od 2004. kada su titulu u MLS-u osvojili fudbaleri DC Junajteda. Međutim, s obzirom da se MLS ne računa u četiri glavna profesionalna sporta (američki fudbal, košarka, bejzbol i hokej), poslednji trofej za Vašington bio je pre 26 godina - kada su Redskinsi osvojili Superboul.

XS
SM
MD
LG