Linkovi

Snežno nevreme blokiralo puteve na zapadnoj obali SAD


Sneg je blokirao autoputeve u višim predelima severne Kalifornije i Nevade, a prognostičari upozoravaju da bi situacija mogla da potraje nekoliko dana. (Foto: AP/Jeff Chiu)
Sneg je blokirao autoputeve u višim predelima severne Kalifornije i Nevade, a prognostičari upozoravaju da bi situacija mogla da potraje nekoliko dana. (Foto: AP/Jeff Chiu)

Snežna oluja pogodila je američku zapadnu obalu za Božić. Sneg je blokirao autoputeve u višim predelima severne Kalifornije i Nevade, a prognostičari upozoravaju da bi situacija mogla da potraje nekoliko dana.

Nadležni u Rinu, Nevadi, saopštili su da je troje ljudi povređeno u lančanom sudaru 20 automobila. Pojedini putevi u Kaliforniji su zatvoreni za saobraćaj.

"Očekujte duge kolone na svim putevima. Ako možete, ostanite kod kuće. Stiže nam još snega", najavila je vozačima Nacionalna meterološka služba u Nevadi.

Na severu Kalifornije aktivrala su se i klizišta, a na jugu zemlje pala je jaka kiša koja je uzrokovala poplave i nestanak struje.

Međunarodni aerodrom u Los Anđelesu zatvorio je jedan od terminala zbog nestanka struje uzrokovanog olujom, što je dovelo do otkazivanja i odlaganja letova.

Oluje duž zapadne obale, od San Dijega do Sijetla, mogle bi da gurnu severozapad Pacifika u dugotrajno zahlađenje.

Kišni i snežni rekordi oboreni su u Nevadi, a državni zvaničnici u Oregonu proglasili su vanredno stanje uoči niskih temperatura, snega i leda.

Prognostičari i zvaničnici kažu da je glavni ralzog za zabrinutost niska temperatura u regionu, sa najvišim dnevnim temperaturama sledeće nedelje koje će se "boriti" da stignu iznad nule, što će verovatno uticati na ljude koji su beskućnici i one koji nemaju adekvatan pristup grejanju.

XS
SM
MD
LG