Linkovi

Potraga za četvoro Amerikanaca kidnapovanih u pograničnom gradu u Meksiku


ARHIVA: Policija u centru meksičkog grada Matamoros na granici sa SAD, 3. marta 2023.
ARHIVA: Policija u centru meksičkog grada Matamoros na granici sa SAD, 3. marta 2023.

Meksičke i američke vlasti saopštile su da rade na pronalasku četvoro Amerikanaca na koje su pucali naoružani ljudi u severnom delu Meksika, a zatim ih kidnapovali ubrzo pošto su prešli granicu.

Četvoro neidentifikovanih Amerikanaca ušlo je u Matamoros, u državi Tamaulipas u belom kombiju sa tablicama Severne Karoline, saopštila je američka ambasada u Meksiku, koja je zatražila pomoć građana da se identifikuju otmičari.

Naoružani muškarci su pucali na putnike a zatim su ih ubacili u drugo vozilo i brzo se odvezli sa lokacije, saopštila je ambasada. ​

Stejt department savetuje Amerikance da ne putuju u Tamaulipas, delimično zbog pretnje kidnapovanja. Grad Matamoros se nalazi sa druge strane granice od Braunsvila u Teksasu.

Jedan meksički zvaničnik izjavio je za agenciju Rojters da su oteta trojica muškaraca i jedna žena. Jedan nedužni Meksikanac je stradao tokom incidenta, saopštio je američki ambasador u Meksiku Ken Salazar.

Predsednik Meksika izjavio je da su Amerikanci prešli u Meksiko da kupe lekove.

"Verujem da će se slučaj razrešiti, nadam se", izjavio je predsednik Andres Manuel Lopez Obrador na redovnoj konferenciji za novinare u ponedeljak, dodajući da meksičko ministarstvo za javnu bezbednost sarađuje sa američkim Federalnim istražnim biroom na pronalasku nestalih Amerikanaca.

Na redovnoj konferenciji za novinare u Vašingtonu, portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer je izjavila da su američke vlasti u kontaktu sa meksičkim vlastima, kao i Stejt department i Sekretarijat za unutrašnju bezbednost.

FBI nudi nagradu od 50.000$ onima koji omoguće bezbedno vraćanje četvoro Amerikanaca kući i hapšenje umešanih u incident.

XS
SM
MD
LG