Linkovi

Sisi: Prekinite da spekulišete


Predsednik Egipta Abdel Fatah al-Sisi upozorio je medije da ne spekulišu o razlozima zbog kojih se avion "Idžipt Era" na letu broj 804 srušio i poručio da se svi mogući razlozi i dalje razmatraju.

"Za sada su svi scenariji mogući. Zato vas molim, veoma je vađžno da ne pričamo i tvrdimo da postoji određeni scenario", rekao je Sisi tokom svog prvog javnog obraćanja od nesreće koja se dogodila u četvrtak.

Sisi je ministrima i poslanicima na otvaranju postrojenja za proizvodnju đubriva u Damijeti rekao da bi istraga "mogla da potraje", ali da će javnost biti obaveštena čim istražitelji budu imali odgovore na brojna pitanja.

Avion "Idžipt Era" na letu broj 804 od Pariza ka Kairu srušio se u Sredozemno more. U nesreći su poginuli svih 66 putnika i članova posade.

Istražitelji su juče objavili da je dim otkriven u kabini nekoliko minuta pre rušenja aviona, ali se ne zna uzrok požara.

Ministar aviosaobraćaja Egipta Šerif Fati izjavio je da je teroristički napad verovatniji razlog rušenja aviona nego tehnički kvar, ali za sada i dalje nema jasnih dokaza šta bje moglo da izazove nesreću. Nijedna ekstremstička grupa nije preuzela odgovornost za rušenje aviona.

XS
SM
MD
LG