Linkovi

Ši obećao dve milijarde za siromašne


Predsednik Kine juče okočao zvaničnu državnu posetu SAD, a danas tokom govora na Samitu Ujedinjenih nacija o održivom razvoju obećao da će Kina priložiti dve milijarde dolara u globalni fond za pomoć razvoja siromašnih zemalja...

Sjedinjene Američke Države i Kina postigle su sporazum da pojačaju saradnju u borbi protiv korupcije, pranja novca i finansiranja terorizma, navodi se u saopštenju kineskog ministarstva spoljnih poslova.

Dan posle susreta američkog predsednika Baraka Obame i kineskog lidera Ši Đinpinga u Vašingtonu, ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštilo je da su dve zemlje našle zajednički jezik kada je reč o nizu pitanja.

Predsednik Kine okočao je zvaničnu državnu posetu SAD jučerašanjim razgovorom sa Obamom u Beloj kući, posle čega je za njega upriličena svečana večera.

Ši je potom odleteo za Njujork, gde je danas održao govor na samitu Ujedinjenih nacija o održivom razvoju i obećao da će Kina priložiti dve milijarde dolara u globalni fond za pomoć razvoja siromašnih zemalja.

Kineski lider će se takođe po prvi put obratiti delegatima na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, u sklopu redovnog godišnjeg zasedanja, koje počinje u ponedeljak.

XS
SM
MD
LG