Linkovi

Savet za nacionalnu bezbednost tvitovao citat na srpskom


Savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O' Brajen
ispred Zapadnog krila Bele kuće, 21. maj 2020. (Foto: AFP/Mandel Ngan)
Savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O' Brajen ispred Zapadnog krila Bele kuće, 21. maj 2020. (Foto: AFP/Mandel Ngan)

Uz komentar "dobro rečeno", američki Savet za Nacionalnu bezbednost na Tviteru je podelio vest agencije Beta i citirao na srpskom jeziku jednu rečenicu ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, dodajući da "pozdravlja hrabrost predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

Srpski ministar odbrane reagovao je na objavu Marije Zaharove, portparolke ministarstva odbrane Rusije, koja je podelila fotografiju predsednika Vučića ispred američkog predsednika Trampa i uporedila je sa scenom iz filma "Niske strasti".

Zaharova se zbog te fotografije izvinila, navodeći da je njen komentar pogrešno protumačen.

Aleksandar Vulin ocenio je da je Zaharova uvredila predsednika Srbije i sve koji Srbiju i Rusiju brane na "težim mestima" od društvenih mreža, navodi se u pisanoj izjavi na sajtu Ministarstva odbrane Srbije.

Predsednik Srbije i premijer Kosova prošle nedelje su, u prisustvu predsednika Trampa, potpisali sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa.

Pored specijalnog izaslanika predsednika Trampa za pregovore Srbije i Kosova Ričarda Grenela, domaćin susretima srpske i kosovske delegacije bio je upravo Savet za nacionalnu bezbednost i prvi čovek tog tela Robert O'Brajen koji je tada da će jačanje ekonomskih veza između Srbije i Kosova dovesti i do političkog rešenja.

O'Brajen je kasnije je ocenio na Tviteru da je predsednik Tramp ostvario još jedan istorijski uspeh i da ekonomska normalizacija znači radna mesta i prosperitet, te da otvara put za mir i svetliju budućnost za narod na Balkanu.

XS
SM
MD
LG