Linkovi

Samsung opozvao svoj najnoviji telefon


Potrošač drži novi Samsungov Galaxy Note 7 u prodavnici u Seulu
Potrošač drži novi Samsungov Galaxy Note 7 u prodavnici u Seulu

Južnokorejski tehnološki gigant "Samsung" prekinuo je prodaju svog najnovijeg pametnog telefona, modela "Galaxy Note 7", samo dve nedelje pošto se pojavio u prodaji, zbog toga što su baterije nekih od uređaja prilikom punjenja eksplodirale.

Predsednik Samsungovog ogranka za mobilne telefone Koh Dong-jin izjavio je da će korisnici koji su već kupili model "Note 7" moći da svoje uređaje zamene za nove, bez obzira kada su ih kupili.

"Samsung" je po prvi put objavio globalni opoziv svog najsavremenijeg modela pametnog telefona zato što do sada nije pronašao način da utvrdi koji tačno telefoni mogu da ugroze korisnike.

"Galaxy Note 7" uređaji sklonjeni su sa polica u 10 zemalja, među kojima su i Južna Koreja i SAD. Neki korisnici prijavili su da su im se telefoni zapalili ili eksplodirali tokom punjenja, i objavili fotografije sprženih uređaja na društvenim mrežama.

"Samsung" je saopštio da je potvrdio 35 takvih slučajeva u Južnoj Koreji i inostranstvu, ali nema izveštaja da je iko povređen.

Od 19. avgusta, kada se najnoviji Samsungov telefon pojavio na tržištu, prodato je više od milion uređaja, a ukupno proizvedeno oko 2,5 miliona.

XS
SM
MD
LG