Linkovi

Prva žrtva demonstracija u Bangkoku


Opozicioni demonstranti napadaju autobus sa pristalicama vlade
Opozicioni demonstranti napadaju autobus sa pristalicama vlade

Hici iz vatrenog oružja odjeknuli u blizini stadiona u Bangkoku, policija tvrdi da je jedna osoba ubijena i najmanje 10 povređeno...

Demonstracije u glavnom gradu Tajlanda dobile su smrtonosni karakter, dok je premijerka Jingluk Šinavatra ponudila da razgovara sa učesnicima protesta, koji pokušavaju da sruše njenu vladu.

Hici iz vatrenog oružja odjeknuli su u blizini stadiona u Bangkoku, a policija tvrdi da je jedna osoba ubijena i najmanje deset povređeno. Nasilje je eskaliralo kada su anti-vladini demonstranti napali ljude koji su išli na skup u znak podrške premijerki Jingluk. Nije jasno ko je pucao iz vatrenog oružja.

Više od 1.000 demonstranata okupilo se danas u Bangoku na protestu koji traje cele ove nedelje. Demonstranti su pokušali da na silu uđu u prostorije vladinog biroa za komunikacije i napali autobus i druga vozila.

U odgovoru na nemire, premijerka je poručila da je spremna da razgovara sa svim zainteresovanim opozicionim strankama, i učesnicima protesta, ali su lideri anti-vladinog pokreta odbacili njenu ponudu, rekavši da vlada nije iskrena u želji da pregovara.
XS
SM
MD
LG