Linkovi

Izglasano poverenje vladi Tajlanda


Premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra u zgradi parlamenta u Bangkoku 28. novembra 2013.
Premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra u zgradi parlamenta u Bangkoku 28. novembra 2013.

Više od dve trećine zakonodavaca u Bangkoku - čak 297 glasalo je protiv predloga da se premijerka Jingluk Šinavatra smeni sa položaja zbog optužbi za korupciju

Predsednica Vlade Tajlanda Jingluk Šinavatra bez problema je preživela glasanje o poverenju u parlamentu, s obzirom da njena stranka kontroliše većinu poslaničkih mandata.

Više od dve trećine zakonodavaca u Bangkoku - čak 297 glasalo je protiv predloga da se ona smeni sa položaja zbog optužbi za korupciju, dok je za smenju premijerke bilo svega 134 poslanika. U međuvremenu, opozicioni demonstranti nastavljaju sa protestima, a juče su se zarekli da će zauzeti svako vladino ministarastvo, sve dok premijerka Jingluk ne podnese ostavku.

Oni su već zauzeli delove ministarstva finansija i spoljnih poslova, a opkolili su i ministarstvo unutrašnjih poslova. Premijerka Jingluk odbija da se povuče s položaja i poziva na dijalog, kako bi se situacija rešila. Ona je obećala da neće koristiti silu da zaustavi proteste.

Dopisnik Glasa Amerike Stiv Herman, koji prati demonstracije u Bangkoku, kaže da nije jasno da li će demonstranti moći da ispune svoje ciljeve.
XS
SM
MD
LG