Linkovi

Princ Čarls u samoizolaciji posle pozitivnog testa na kovid


Britanski princ Čarls govori na prijemu u Britanskom muzeju u Londonu, 9. februar 2022.
Britanski princ Čarls govori na prijemu u Britanskom muzeju u Londonu, 9. februar 2022.

Bitanski princ Čarls testiran je pozitivno na Kovid 19 i nalazi se u samoizolaciji, saopšteno je u četvrtak iz njegovog kabineta.

U poruci, objavljenoj na prinčevom zvaničnom Tviter nalogu, navodi se da je Čarls bio pozitivan u četvrtak ujutro i da je "duboko razočaran" što ne može da prisustvuje planiranom događaju u Vinčesteru, u Engleskoj.


Čarls, koji ima 73 godine, u sredu veče se sastao sa desetinama ljudi tokom velikog prijema u Britanskom muzeju u Londonu. Bio je u pratnji supruge Kamile i u bliskom kontaktu, između ostalih, i sa ministrom finansija Rišijem Sunakom.

Iz Čarlsovog kabineta je potvrđeno da je britanski princ primio tri doze vakcine, mada nije poznato u kakvom je zdravstvenom stanju zbog infekcije koronavirusom. Čarls se nedavno susreo i sa kraljicom Elizabetom, koja međutim nema simptome, prenosi agencija Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz kraljevske rezidencije.

Čarls je već jednom bio zaražen koronavirusom, u martu 2020. godine, tokom prvog talasa pandemije. Tada je imao blage simtome, a sa suprugom Kamilom je bio u izolaciji u kraljevskoj rezidenciji u Škotskoj.

Na koronavirus su ove nedelje bili pozitivni i španski kralj Felipe i danska kraljica Margret.

XS
SM
MD
LG