Linkovi

Predsjedništvo Demokrata jednoglasno predložilo Aleksu Bečića za predsjedničku trku


Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić (Foto: demokrate.me)
Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić (Foto: demokrate.me)

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore kasno u utorak jednoglasno je predložilo Glavnom odboru da kandiduje lidera te partije i bivšeg predsjednika parlamenta, Aleksu Bečića, na izborima za šefa države zakazanim za 19. mart.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica saopštio je da je Bečića predložio njegov dosadašnji politički rad i rastuće povjerenje građana, navodeći da istraživanja pokazuju da ima velike šanse za pobjedu u eventualnom drugom krugu.

"Sva istraživanja… govore da je Aleksa Bečić predsjednički kandidat kojem rapidno raste rejting i podrška u cjelokupnoj crnogorskoj javnosti u posljednjih nekoliko dana”, rekao je Koprivica, navodeći da je Bečić kandidat bez mrlje u karijeri i bez ijedne afere iza sebe.

On je rekao da je činjenica da Bečić ima najveći potencijal za objedinjavanje najširih slojeva biračkog tijela, bez obzira na nacionalne, vjerske, pa i ideološko političke preferencije birača, te shodno tome ima i najveće šanse u drugom krugu izbora.

Koprivica je rekao da se Bečić, na poziciji predsjednika Skupštine Crne Gore, potvrdio kao državnik sa karakterom i istinskom posvećenosću tom odgovornom javnom poslu.

Prema njegovim riječima, Bečić je, vršeći odgovorne političke i državne funckije, uvijek pokazivao posvećenost i požrtvovanost u radu, te da je “uvijek bio glas razuma, i u najdelikatnijim političkim trenucima, proizvodeći atmosferu konsenzusa i dijaloga”.

Glavni odbor Demokrata zakazan je za petak, dok bi u Pokretu Evropa sad u srijedu trebalo da odluči hoće li i koga kandidovati na izborima, nakon što je Državna izborna komisija Crne Gore odbila kandidaturu lidera tog pokreta Milojka Spajića zbog dvojnog državljanstva.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart, a do sada je potvrđena samo kandidatura jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, čije državljanstvo, pored Spajićevog, crnogorski MUP provjerava kod kolega iz Srbije.

Kandidaturu na izborima su, pored Mandića i Bečića, najavili i poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković, te lideri Ujedinjene Crne Gore i Demohrišćanskog pokreta Goran Danilović i Dejan Vukšić.

Očekuje se da narednih dana Demokratska partija socijalista aktuelnog predsjednika Mila Đukanović saopštiti hoće li njihov kandidat još jednom biti Đukanović ili njegov zamjenik u partiji, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

XS
SM
MD
LG