Linkovi

Andrija Mandić u trci za predsjednika Crne Gore


Montenegro Crossroads
Montenegro Crossroads

Nova srpska demokratija (NSD), članica Demokratskog fronta, saopštila je u četvrtak da će lider te partije i koalicije, Andrija Mandić, biti kandidat na predsjedničkim izborima 19. marta.

Odluku o Mandićevoj kandidaturi na danas održanoj sjednici donio je Glavni odbor NSD, a iz te partije je saopšteno da je Mandić tom prilikom istakao da “vjeruje u pobjedu i da očekuje podršku svih građana Crne Gore”.

"Ovo je bitka za pomirenje, ovo je bitka svih koji ne žele da Crna Gora bude zarobljenik mafije, kao i onih stranih adresa koje ne misle dobro našoj državi. Mi moramo da vratimo centar odlučivanja o budućnosti ove zemlje u Crnu Goru”, rekao je Mandić nakon objave kandidature.

On je rekao da će “zato razgovarati sa svakim čovjekom, u svakoj opštini, da mu poručimo da smo spremni da vodimo našu zemlju naprijed" i dodao da je “pružena ruka svima, za jedinstvenu i pomirenu Crnu Goru”.

"Pozivamo sve građane koji žele da ova država krene naprijed i izađe iz mržnje i podjela da budu zajedno sa nama na putu pobjede", zaključio je Mandić.

Prema navodima NSD, odluku o kandidaturi Mandića podržalo je i predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP), na čijem čelu se nalazi Milan Knežević.

Prethodno su kandidature na izborima za šefa države najavili lider pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, kao i lideri Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić.

Opoziciona Demokratska partija socijalista aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića još nije saopštila ko će biti njen kandidat na izborima za šefa države.

XS
SM
MD
LG