Linkovi

Elizabet Voren apeluje na donatore da joj uplate novac


La senadora (D) Elizabet Warren interviene en el sexto Demate Demócrata en Los Ángeles.

Senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren apelovala je na donatore da joj pomognu da skupi dovoljnu količinu novca kako bi ostala u trci za predsedničku nominaciju. Do sada je sakupila 17 miliona dolara u donacijama četvrtom kvartalu.

Donacije Voren znatno su opale u četvrtom kvartalu ove godine i njen rejting malo oslabio u kampanji za predsedničke izbore 2020, piše Rojters.

"Imamo još samo nekoliko dana da dođemo do cifre od 20 miliona dolara", piše na sajtu kampanje Elizabet Voren i dodaje se da je cifra od 17 miliona dolara mnogo manja od one sakupljene u prošlom kvartalu kada je sakupljeno 24,6 miliona dolara.

Voren je proteklih meseci jedna među top tri kandidata na listi Demokratske stranke, zajedno sa Džozefom Bajdenom i Bernijem Sandersom.

Međutim, podrška joj je blago opala pošto je u novembru objavila svoj plan zdravstvene zaštite vredan 20,5 triliona dolara koji predviđa da bogati plaćaju veće poreze i da se od povećanja zaštiti srednja klasa. Kritičari kažu da je plan nerealan i da je isuviše ekstreman.

Elizabet Voren u kampanji obećava da će se izboriti sa korupcijom u Vašingtonu i pohlepom na Vol stritu, što mnogi vide kao populizam.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG