Linkovi

Prava NBA dinastija: Lebron i Broni - prvi put u istoriji otac i sin u istom timu


Lebron i Broni Džejms (Foto: AP/Jay Laprete)
Lebron i Broni Džejms (Foto: AP/Jay Laprete)

Los Anđeles Lejkersi izabrali su Bronija Džejmsa, sina Lebrona Džejmsa, u drugoj rundi NBA drafta, što znači da će prvi put u istoriji takmičenja otac i sin igrati u istoj ekipi.

Devetnaestogodišnjeg Bronija je o odluci Lejkersa telefonom obavestio generalni menadžer kluba iz Los Anđelesa Rob Pelinka.

Novinska agencija Rojters navodi da se ne očekuje da će Broni zabeležiti značajne minute u svojoj prvoj sezoni, ali će bez sumnje biti poseban trenutak kada se po prvi put pojave zajedno na NBA parketu.

Lebron je imao 19 godina i bio je novajlija godine u NBA ligi kada je njegova sadašnja supruga Savana rodila Lebrona Rejmona „Bronija“ Džejmsa mlađeg u Akronu, Ohajo 2004. godine.

Broni je privukao ogromnu pažnju kao srednjoškolac u školi Sijera Kanjon u Los Anđelesu, a na poslednjoj godini pridružio mu se i njegov mlađi brat Brajs, 17-godišnji potencijalni NBA igrač.

Prošlog leta, Broni je doživeo srčani zastoj dok je trenirao sa košarkaškim timom Univerziteta Južne Kalifornije (USC) i smešten je na intenzivnu negu.

Dobio je dozvolu da se vrati u tim u novembru i u proseku je beležio 4,8 poena, 2,8 skokova i 2,1 asistenciju po utakmici kao bek u svojoj jedinoj sezoni sa Trojancima.

Bilo je spekulacija da bi drugi tim sa višim pikom na draftu mogao da izabere Bronija pre Lejkersa, uz mogućnost da čak Lebron napusti tim iz “grada anđela”.

Ali to bi rizikovalo da izazove gnev Riča Pola, moćnog NBA agenta koji predstavlja Bronija, Lebrona i mnoge vrhunske igrače.

Lebron, najbolji strelac lige svih vremena i četvorostruki NBA šampion, u decembru puni 40 godina i ulazi u 22. sezonu profesionalne karijere.

Lejkersi, koji su prošle sezone eliminisani u prvoj rundi NBA plej-ofa u aprilu, u sledeću sezonu ući će sa novim trenerom, Džej Džej Redikom.

Navijači bi prvu priliku da gledaju Bronija u dresu Lejkersa mogli da dobiju u utakmicama Letnje lige NBA koja počinje 12. jula u Las Vegasu.

XS
SM
MD
LG