Linkovi

Broni Džejms izašao iz bolnice nakon srčanog zastoja


ARHIVA - Broni Džejms, sin američke i svetske košarkaške zvezde Lebrona Džejmsa (Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports via REUTERS)
ARHIVA - Broni Džejms, sin američke i svetske košarkaške zvezde Lebrona Džejmsa (Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports via REUTERS)

Broni Džejms, sin svetske i američke košarkaške zvezde Lebrona Džejmsa, izašao je iz bolnice posle srčanog zastoja koji mu se dogodio tokom košarkaškog treninga.

"Zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji Broni Džejms je uspešno tretiran nakon iznenadnog zastoja srca. U medicinski centar primljen je svestan, neurološki netaknut i stabilan”, saopštila je doktor Merije Čukumerije.

Precizirao je da se nakon napuštanja bolnice osamnaetogodišnji mladić odmara u svom domu.

"Posmatranje će se nastaviti, nadamo se napretku i ohrabreni smo njegovim reakcijom, otpornošću i podrškom porodice i zajednice", dodao je doktor u saopštenju.

Lebron Džejms, Bronijev otac i najbolji strelac američke Nacionalne košarkaške lige (NBA) u njenoj istoriji, zahvalio je na podršci upućenoj porodici.

Svi se dobro osećaju sjajni. Porodica je na okupu - bezbedna i zdrava. Osećamo vašu ljubav. Moći ćemo više da saopštimo kada budemo spremni za to. Želim svima da kažem koliko nam je značila vaša podrška. Mnogo sam zahvalan”, napisao je Džejms stariji na društvenoj mreži Tviter.

Broni Džejms je nakon zdravstvenih tegoba primljen na jedinicu intenzivne nege, a potom u stabilnom stanju prebačen u bolnicu, saopštila je porodica u ponedeljak.

Broni Džejms je tokom treninga doživeo srčani zastoj. Medicinsko osoblje je reagovalo i prebacilo ga u bolnicu. U stabilnom je stanju i napustio je intenzivnu negu. Molimo vas za poštovanje privatnosti, obavestićemo javnost kada budemo imali više informacija. Lebron i Savana izražavaju najdublju zahvalnost medicinskom i atletskom osoblju za njihov rad i posvećenost bezbednosti sportista”, saopštila je porodica NBA velikana.

Srčani zastoj je medicinsko stanje u kom srčani mišić neočekivano i iznenada prestane da kuca.

Najbolji strelac u istoriji NBA lige i Bronijev otac Lebron – svojevremeno je izrazio želju da sa svojim najstarijim sinom odigra najmanje jednu sezonu u američkoj profesionalnoj košarci.

Broni Džejms će na NBA draftu moći da bude biran 2024.

XS
SM
MD
LG