Linkovi

SAD daju još 20,3 miliona dolara Srbiji


SAD namenile su još 20,3 miliona dolara kao pomoć Vladi Srbije za unapređenje konkuretnosti privrede, jačanje vladavine prava, efikasnosti državne uprave, medijskog okruženja i borbu protiv korupcije, saopštila je Vlada Srbije. Amerika je od 2001. obezbedila više od milijardu dolara pomoći Srbiji.

Novi paket je predviđen amandmanom na postojeće sporazume o pomoći Srbiji.

Amandman su u vladi potpisali ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor USAID-a Majk de la Rosa, a potpisivanju je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Godrfi je rekao da se ovim potpisivanjem obeležava decenija direktne saradnje SAD sa Vladom Srbije, kao i da je za to vreme postignuto mnogo u sprovođenju reformi bitnih za demokratski i ekonomski razvoj Srbije i dobrobit njenih građana.

Ambasador je rekao da je opipljiva korist ostvarena kroz uvođenje e-uprave i uklanjanje birokratskih prepreka za poslovanje, kao i povezivanjem srpskih firmi sa međunarodnim tržištem.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da je Srbijad država koja vodi pristupne pregovore sa EU i želi da dostigne njene standarde, a da je na tom putu finansijska podrška i pomoć SAD za Srbiju od izuzetne važnosti.

XS
SM
MD
LG