Linkovi

Bivši policajac koji je usmrtio Brijanu Tejlor ponovo dobio posao


Protest zbog ubistva Brijane Tejlor, arhiva
Protest zbog ubistva Brijane Tejlor, arhiva

LUIVIL, KENTAKI - Bivši policajac iz Luivila, koji je pucao i usmrtio crnkinju Brijanu Tejlor u njenom stanu 2020, ponovo je dobio posao u policiji u drugom okrugu.

Šerif okruga Kerol potvrdio je angažovanje Majlsa Kosgrova, koji je otpušten iz policijske uprave Luivila zbog prekomerne upotrebe sile i nepoštovanja obaveze da uključi kameru koju je nosio tokom pretresa stana Brijane Tejlor.

Ona je ubijena 13. marta 2020. godine, kada je policija upala u njen stan sa nalogom za pretragu narkotika. Droga nije pronađena, a Tejlor je smrtno ranjena.

Velika porota u Kentakiju, koja je razmatrala podizanje optužnice protiv trojice policajaca belaca, nije odlučila da optuži nijednog od njih.

Protiv jednog policajca se vodio postupak u Kentatiju i on je oslobođen optužbi. Sekretarijat za pravosuđe SAD vodi istragu protiv četvorice policajaca na federalnom nivou.

U okrugu Kerol najavljen je protest zbog zapošljavanja bivšeg policajca.

U istrazi je rečeno da je baš metak koji je ispalio Kosgrov, jedan od 16, usmrtio Brijanu Tejlor.

Međutim, Policijski savet Kentakija je prošle godine odlučio da ne povuče njegov sertifikat za državnog službenika, što znači da je mogao da se prijavi za druge poslove u policiji.

XS
SM
MD
LG