Linkovi

Podrška SAD evropskim integracijama Srbije


Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri sastao se sa minstarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i izrazio je podršku SAD u sprovođenju planova i reformi Srbije na putu ka EU, saopšteno je iz kabineta ministarke.

Ambasador SAD je naglasio važnu ulogu Srbije u postizanju regionalne stabilnosti i ekonomsko povezivanje Zapadnog Balkana kojem će doprineti i vlada SAD ulaganjem u infrastrukturne projekte, navodi se u saopštenju.

Joksimović i Godfri su razgovarali o bilateralnoj i regionalnoj saradnji i realizaciji američke podrške reformama u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, ministarka Joksimović je upoznala Godfrija sa prioritetima vlade Srbije kada je reč o evropskom putu, pre svega ubrzanju reformi.

"Prioritet će biti unapređenje vladavine prava, bolji rad javne uprave i jačanje lokalnih samouprava, sve ono na čemu partnerski radimo i sprovodimo uz značajnu pomoć vlade SAD, na čemu smo veoma zahvalni", rekla je Joksimović.

Ministarka je naglasila značaj projekata u kojima pomažu SAD u oblasti pravosuđa, medija, podrške privredi, ženskog preduzetništva i energetske efikasnosti, a posebno je bilo reči o projektima koje već finansiraju međunarodni donatori, a u koje treba da se uključi i američka Međunarodna razvojna finansijska korporacija (DFC).

XS
SM
MD
LG