Linkovi

Piloti Montenegro erlajnsa traže sastanak sa premijerom


Avion Montenegro erlajnsa na pisti u Podgorici, 12. juna 2020. (Foto: RFE/RL)
Avion Montenegro erlajnsa na pisti u Podgorici, 12. juna 2020. (Foto: RFE/RL)

Piloti Montenegro erlajnsa zatražili su u subotu sastanak sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i resornim ministrima, kako bi razgovarali o najavama Vlade da će ugasiti nacionalnog avio-prevoznika.

“Piloti Montenegro airlinesa su sve do danas, 26.decembra 2020. godine, i pored teške finansijske situacije, kao i svih javno iznijetih stavova o poslovanju kompanije, koji su stvarali dodatni 'pritisak' na nas, profesionalno i odgovorno obavljali svoje letačke dužnosti prema utvrđenom planu”, saopšili su piloti MA u pismu premijeru.

Oni su naveli da su strpljivo “čekali konačnu odluku Vlade Republike Crne Gore”, navodeći da je način na koji je Vaša odluka o 'gašenju' Montenegro airlines-a donijeta i saopštena “šokantna i neprimjerena praksi kakvu svijet poznaje u ovoj djelatnosti".

U saopštenju pilota se dodaje da su odluku Vlade saznali u istom trenutku kad i cjelokupna crnogorska javnost.

"Dan kasnije naša profesija je nestala u ovoj državi. Shodno našem profesionalnom znanju, vrlo smo skeptični prema Vašoj odluci da Crna Gora jednoga dana ponovo osnuje nacionalnu avio-kompaniju. Smatramo da je najmanje što možete učiniti, organizacija sastanka Vas lično, Vaših ministara i naših predstavnika kako bi Vam argumentovano saopštili naše stavove, a i Vi nama Vaše", navodi se u pismu Sindikata linijskih pilota Montenegro airlines-a, kao i da odgovor premijera očekuju u najkraćem mogućem roku.

XS
SM
MD
LG