Linkovi

"Bračna priča" osvojila najviše nominacija za Zlatni globus


Film "Bračna priča" premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Njujorku.
Film "Bračna priča" premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Njujorku.

"Bračna priča", Netfliksov potresni film o razvodu, osvojio je šest nominacija za filmske i TV nagrade Zlatni globus. Imena kandidata jutros su saopštena u Los Anđelesu a tako je započela i trka za Oskare.

"Irac" - troipočasovna gangsterska saga Martina Skorsezea i "Bilo jednom u Holivudu" - nostalgična oda Holivudu 1960-ih u režiji Kventina Tarantina - osvojili su po pet nominacija.

Zvezde "Bračne priče" Skarlet Džohensen i Adam Drajver nominovani su za glumu ali reditelj Noa Baumbah nije osvojio nominaciju u svojoj kategoriji. Skorseze je nominovan za režiju "Irca", ali Robert De Niro nije osvojio nominaciju za glavnu ulogu, dok su Al Paćino i Džo Peši nominovani za sporedne uloge.

Netfliksova drama "Dvojica papa" je takođe dobro prošla, dok je mračna drama "Džoker" nominovana za najbolju dramu, režiju i najboljeg glumca.

77. dodela Zlatnih globusa održaće se na Beverli Hilsu 5. januara, dva dana pre nego što se završi glasanje o nominacijama za Oskara. Voditelj ceremonije je, po peti put, britanski glumac i komičar Riki Džervejz.

XS
SM
MD
LG