Linkovi

Novo ubistvo policajaca, najmanje trojica mrtvih


Policijska blokada puta posle današnje pucnjave u Baton Ružu
Policijska blokada puta posle današnje pucnjave u Baton Ružu

Trojica policajaca su ubijena, dok je nekoliko njih ranjeno u Baton Ružu, u saveznoj državi Luizijana, pošto je najmanje jedan maskirani napadač, odeven poptuno u crno, otvorio vatru na njih iz automatskog oružja.

Informacije o jutrošnjoj pucnjavi još stižu...

Vlasti navode da je jedan osunjičeni napadač ubijen, a da je jedan od ranjenih policajaca u bolnici u kritičnom stanju.

Policija je organizovala masovnu potragu za drugim osumnjičenima i vrlo brzo obezbedila mesto zločina, koje se nalazi manje do dva kilometra od sedišta policije. Skoro pet sati posle pucnjave, koja se dogodila oko 9 sati ujutro po lokalnom vremenu, policija još nije objavila da li se sumnja da su policajci bili meta i da su napadnuti iz zasede, ili se sve dogodilo prilikom policijske provere.

Portparol šerifove kancelarije izjavio je da je jedan od osumnjičenih napadača ubijen, dok se veruje da su dvojica još u bekstvu.

Guverner Luizijane Džon Bel Edvards nazavo je incident "neopisivim i neopravdanim napadom na sve građane, u trenutku kada je zemlji neophodno jedinstvo i zaceljivanje rana".

Snimak današnje pucnjave napravljen telefonom brzo se pojavio na društvenim medijima.

U Baton Ružu je policija ranije ovog meseca (5. jula) usmrtila crnca Altona Sterlinga, dok je prodavao muzičke diskove ispred jedne prodavnice. Sterlingova smrt, kao i ubistvo jednog crnca u Minesoti, izazvali su proteste zbog načina na koji pripadnici policije tretiraju manjine.

Na jednom od tih protesta, u Dalasu, crnac snajperista usmrtio je petoricu belih policajaca.

XS
SM
MD
LG