Linkovi

Novak preko Čekinata do četvrtfinala Šangaja


Novak Đoković u duelu sa Markom Čekinatom u trećem kolu turnira u Šangaju (Foto: AP/Andy Wong)
Novak Đoković u duelu sa Markom Čekinatom u trećem kolu turnira u Šangaju (Foto: AP/Andy Wong)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostvario je i drugu pobedu na turniru serije Masters 1000 u Šangaju - 6:4 i 6:0 protiv Italijana Marka Čekinata i plasirao se u četvrtfinale u kojem ga očekuje Južnoafrikanac Kevin Anderson.

Đoković je dominirao u duelu sa igračem, koji ga je ove godine pobedio u četvrtfinalu Rolan Garosa, ali se mučio da oduzme servis Italijanu u prvom setu, koji je trajao čak 47 minuta.

Međutim, kada je konačno uspeo u sedmom gemu, usledila je skoro savršena igra 3. na svetskoj rang-listi, koji je osvojio osam od devet gemova do kraja meča i posle ukupno 70 minuta obezbedio plasman u narednu rundu.

Bila je to 15. uzastopna pobeda Đokovića i 28. u poslednjih 30 mečeva, od poraza od Čekinata - tada 73. igrača sveta - u Parizu.

Anderson je do četvrtfinala stigao pobedom nad Grkom Stefanosom Cicipasom - 6:4, 7:6 (1) u njihovom prvom međusobnom duelu.

Đoković i Anderson do sada su igrali sedam puta, Srbin vodi 6:1, uključujući i ovogodišnje finale Vimbldona. Anderson je nedavno pobedio Đokovića u egzibicinom "Lejver kupu", ali se taj poraz ne računa u njihovom međusobnom skoru.

Pobedniku turnira pripašće 1.000 poena za svetsku rang-listu i ček na 1.360.560 dolara.

XS
SM
MD
LG