Linkovi

Šangaj: Đoković nastavio dominaciju and Šardijem


Novak Đoković u duelu sa Žeremijem Šardijem u 2. kolu turnira u Šangaju (Foto: Reuters/Aly Song)
Novak Đoković u duelu sa Žeremijem Šardijem u 2. kolu turnira u Šangaju (Foto: Reuters/Aly Song)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na pretposlednjem turniru serije Masters 1000 ove sezone. Đoković je u drugom kolu turnira u Šangaju, koji je osvajao tri puta u karijeri (2012, 2013. i 2015. godine), u dva seta pobedio Francuza Žeremija Šardija - 6:3 i 7:5, posle 84 minuta igre.

Bila je to 12. pobeda 31-godišnjeg Beograđanina nad Šardijem u isto toliko mečeva, a Francuz je izgubio svih 28 setova koje je odigrao protiv Đokovića.

U narednoj rundi, Đoković će igrati protiv jednog od igrača koji su ga eliminisali na dva grand slem turnira, koja ove godine nije osvojio - Italijana Marka Čekinata, od kojeg je izgubio na Rolan Garosu, ili Hjeona Čunga, koji ga je pobedio u Melburnu.

Od poraza u Parizu, protiv Čekinata, Đoković ima skor 27-2 (izgubio od Čilića u Kvinsu i Cicipasa u Torontu), a trenutno je u seriji od 14 uzastopnih pobeda.

Ukoliko u Šangaju stigne do finala, Đoković će od Rodžera Federera preuzeti drugo mesto na svetskoj rang-listi, a u slučaju da osvoji turnir, prići će Rafaelau Nadalu na svega 35 poena zaostatka u borbi za prvo mesto na kraju sezone.

Pobedniku turnira pripašće 1.360.560 dolara i 1.000 poena za svetsku-rang listu.

XS
SM
MD
LG