Linkovi

Nigerija zabranila Tviter pošto je uklonio predsednikove objave


Logo mreže Tviter
Logo mreže Tviter

Nigerija je saopštila da na neodređeno vreme suspenduje društvenu mrežu Tviter, pošto je uklonio objave predsednika Muhamadua Buharija u kojima je pretio da će kazniti tamošnje secesioniste.

Ministar informisanja Lai Mohamed rekao je da je mreža suspendovana zbog toga što se koristi za "aktivnosti koje ugrožavaju Nigeriju".

Nije precizirao o kakvoj je suspenziji reč, niti kakve su aktivnosti u pitanju, a vest o ukidanjuTvitera je objavio upravo na Tviteru,

Aplikacija Tviter u subotu ujutru nije radila na mobilnim telefonima u Nigeriji, ali sajt je radio u Lagosu i Abudži.

Tviter je saopštio da istražuje "duboko zabrinjavajuću" suspenziju od strane nigerijske vlade i da će se oglasiti kada se bude znalo više.

Ranije ove nedelje, kompanija je saopštila da su tvitovi predsednika Buharija da će kazniti osumnjičene za napad na vladine zgrade, bili u suprotnosti sa politikom ponašanja na Tviteru.

Ministar informisanja Nigerije je u aprilu negodovao kada je Tviter svoju prvu afričku kancelariju otvorio u Gani, te da su kompaniju obmanuli medijski izveštaji o antivladinim protestima, koji ne predstavljaju Nigeriju u pravom svetlu.

XS
SM
MD
LG