Linkovi

Rekorder Nejmar u Pari Sen Žermenu za 222 miliona evra


Nejmar i prvi čovek Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi poziraju za medije
Nejmar i prvi čovek Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi poziraju za medije

Brazilska fudbalska zvezda Nejmar predstavljen je danas kao novi fudbaler Pari Sen Žermena, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor, pošto je francuski klub prethodno platio rekordno obeštećenje španskoj Barseloni - 222 miliona evra ili 263 miliona dolara.

Dvadeset-petogodišnji napadač obavezao se na vernost Pari Sen Žermenu do juna 2022. godine, saopštili su iz tog kluba, dok mediji prenose da će Nejmarova plata u Parizu biti oko 550 hiljada evra nedeljno.

I Barselona i španska liga dovele su u pitanje da li je transfer u skladu sa finansijskim regulativama Evropske fudbalske unije (UEFA), a katalonski klub je saopštio da će prijaviti transakciju evropskoj kući fudbala.

Nejmarov prelazak koštao je Parižane dvostruko više nego što je iznosio prethodni rekord - kada je Mančester junajted prošlog avgusta za Pola Pogbu platio Juventusu 105 miliona evra.

Španski gigant svakako će tražiti zamenu za brazilskog internacionalca, a s obzirom da će na raspolaganju imati ogroman budžet, Nejmarov transfer mogao bi da izazove lančanu reakciju astronomskih prelazaka igrača između vodećih evropskih klubova.

XS
SM
MD
LG