Linkovi

Lekar Navalnog se pojavio posle trodnevnog nestanka


ARHIVA - Aleksandar Murakovski, načelnik bolnice u kojoj je Aleksej Navalni dobio medicinski tretman.
ARHIVA - Aleksandar Murakovski, načelnik bolnice u kojoj je Aleksej Navalni dobio medicinski tretman.

Lekar iz Sibira koji je prošle godine lečio otrovanog opozicionara Alekseja Navalnog pojavio se u ponedeljak, tri dana nakon što je nestao za vreme lova u regionu Omsk, prenele su ruske novinske agencije saopštenje regionalnih vlasti.

Potraga je organizovana u šumama u Omsku, na oko 2.200 kilometara istočno od Moskve. Lekar Aleksej Murahovski napustio je zonu za lov u terenskom vozilu u petak, kada je prijavljen njegov nestanak. U ponedeljak je sam izašao iz šume i stupio u kontakt sa meštanima sela Basli, prenela je novinska agencija RIA.

Bio je u "normalnom stanju" ali je iz predostrožnosti detaljno pregledan u Okružnoj bolnici Bolšekovski, saopštili su nadležni.

Murahovski je bio glavni lekar u bolnici u sibirskom gradu Omsku koji je lečio Navalnog, najistaknutijeg kritičara predsednika Vladimira Putina, kome je pozlilo tokom leta prošle godine. Posle napetih pregovora sa vlastima, Navalni je avionom prebačen iz Omska u Nemačku na dalje lečenje. Laboratorijski testovi u tri evropske zemlje pokazali su da je Navalni otrovan sovjetskim nervnim agensom Novičok.

Kremlj stalno poriče da su ruske vlasti pokušale da ubiju Navalnog. Po povratku u Rusiju u febaruaru uhapšen je pod optužbom da je prekršio odredbe ranije uslovne kazne.

XS
SM
MD
LG