Linkovi

Najviše Emija serijama 'Naslednici", "Nadzirači" i komediji "Schitt's Creek"


Ekipa serije "Schitt's Creek" na prošlogodišnjoj dodeli Emi nagrada u Los Anđelesu.
Ekipa serije "Schitt's Creek" na prošlogodišnjoj dodeli Emi nagrada u Los Anđelesu.

Komedija "Schitt's Creek," medijska porodična saga "Naslednici" i distopijska drama "Nadzirači" dominirali su na dodeli Emi nagrada u nedelju. Dodela Zbog pandemije, većina slavnih ličnosti je pratila ceremoniju sa svojih kauča ili iz dvorišta svojih kuća, a dok su neki nosili elegantnu odeću, drugi su bili obučeni u pidžame.

Voditelj Džimi Kimel pozdravio je gledaoce rečima: "Dobrodošli na dodelu PandEmija!", a veče su obeležile brojne šale i skečevi na račun života u karantinu.

Serija "Naslednici" mreže HBO, satirična priča o nesložnoj porodici jednog medijskog mogula, proglašena je za najbolju dramsku seriju a Džeremi Strong je osvojio Emija za najboljeg glumca za ulogu Kendala Roja, problematičnog starijeg sina. "Naslednici" su takođe osvojili Emije za scenario i režiju.

Najveći šok večeri dogodio se kada je bivša zvezda kanala Dizni, 24-godišnja Zendeja, proglašena za najbolju glumicu u drami "Euforija", za ulogu tinejdžerke, zavisnice od droge, i pobedila favorite Loru Lini iz serije "Ozark" i Dženifer Eniston iz serije "Jutarnji program".

“Schitt's Creek," neočekivani hit male TV mreže PoP, o bogatoj porodici primoranoj da živi u jednom propalom motelu, osvojila je sedam Emija, uključujući nagradu za najbolju komediju i glumačke nagrade kanadskim zvezdama Ketrin O'Hari, Judžinu Livaju, Danijelu Livaju i Eni Marfi.

To je prvi put u 72 godine istorije Emija da je jedna komedija osvojila svih sedam nagrada u istoj godini, kažu organizatori.

Serija o alternativnoj realnosti "Nadzirači", kanala HBO, koja se u velikoj meri bavi temom rase, dobila je nagradu za najbolju seriju ograničenog trajanjal, dok je glumica Redžina King dobila Emija za ulogu policijske detektivke a Jahia Abdul-Matin II osvojio nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu. "Nadzirači" su takođe osvojili nagradu za scenario.

Kreator serije Dejmon Lindelof posvetio je Emije žrtvama i preživelima masakra u crnačkoj zajednici u Talsi u Oklahomi, što je događaj koji je delimično inspirisao seriju.

Pandemija koronavirusas značila je da nije bilo crvenog tepiha niti fizičkog prisustva publike ceremoniji koju je uživo prenosila televizija ABC. Umesto toga, producenti su poslali pribor sa kamerama i mikrofonima svim nominovanima, rasutim na 125 mesta širom sveta, koji su izabrali kako i da li žele da se vide na ekranu.

XS
SM
MD
LG