Linkovi

Emi za najbolju dramu "Sluškinjinoj priči"


69. dodela nagrada Emi

Serija „Sluškinjina priča“, zasnovana po romanu Margaret Atvud, osvojila je nagradu za najbolju dramsku seriju na sinoćnjoj 69. dodeli Emi nagrada u Holivudu. Glavna glumica Elizabet Mos, osvojila je Emija za najbolju glumicu u toj kategoriji, dok je za najboljeg glumca u drami proglašen Sterling K. Braun za seriju „This is Us“. Braun se zahvalio svojoj televizijskoj porodici navodeći da su "najbolja bela porodica koja je mogla da usvoji jednog crnačkog glumca."

Sterling K. Braun sa Emijem osvojenim za glavnu mušku dramsku ulogu
Sterling K. Braun sa Emijem osvojenim za glavnu mušku dramsku ulogu

Nagrada za najbolju komediju pripala je seriji "Veep" o izmišljenoj američkoj političarki. Serija kablovskog kanala HBO pobedila je treću godinu za redom.

Džulija Lui-Drajfus, glavna glumica u seriji Veep
Džulija Lui-Drajfus, glavna glumica u seriji Veep

Džulija Lui-Drajfus, zvezda serije "Veep" osvojila je nagradu za najbolju glumicu u komediji, šestu godinu zaredom.

Nikol Kidman dobila je Emija za najbolju žensku ulogu u mini-seriji za ulogu zlostavljane žene u "Velike male laži", na kanalu HBO.

Aleksandar Skarsgard, Nikol Kidman i Ris Viderspun, zvezde serije "Male laži"
Aleksandar Skarsgard, Nikol Kidman i Ris Viderspun, zvezde serije "Male laži"

Primajući nagradu, Kidman je poručila da je serija skrenula pažnju na nasilje u porodici - "komplikovanu i podmuklu bolest".

Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu u komediji pripala je Kejt Mekinon, zvezdi satiričnog serijala "Saturday Night Live". To je njena druga pobeda za ulogu u kultnom noćnom komičnom programu. Slavni serijal koji traje već 42 godine proglašen je za najbolji zabavni program. Alek Boldvin nagrađen je Emijem za svoju sada već čuvenu imitaciju predsednika Trampa u SNL-u.

Kolber o Trampu

Komičar Stiven Kolber bio je ovogodišnji domaćin Emija. Svoj uvodni monolog začinio je brojnim šalama o Donaldu Trampu, podsećajući na predsednikove ranije ogorčene komentare što nikada nije osvojio Emija za svoj nekadašnji rijaliti TV program "Celebrity Apprentice"

Voditelj Stiven Kolber
Voditelj Stiven Kolber

Kolber se našalio da se Tramp nikada ne bi kandidovao za Belu kuću da je dobio glavnu nagradu u svetu američke televizije. A aludirajući na izbore i sistem predsedničkog koledža, zahvaljujući kojem je Tramp pobedio iako je dobio skoro tri miliona manje glasova od Hilari Klinton, Kolber je izjavio da za razliku od predsedničke trke, Emi pripada onima koji osvoje najviše direktnih glasova.

Bivši predsednikov portparol Šon Spajser se iznenada pojavio na sceni na motorizovanoj verziji podijuma iz Bele kuće.

Šon Spajser na 69. dodeli Emija
Šon Spajser na 69. dodeli Emija

Spajser je proglasio ovogodišnju dodelu "najgledanijom u istoriji", ismevajući sopstvenu diskreditovanu izjavu o rekordnoj posećenosti Trampove inauguracije pre osam meseci.

Džon Litgou osvojio je svog šestog Emija za ulogu Vinstona Čerčila
Džon Litgou osvojio je svog šestog Emija za ulogu Vinstona Čerčila

Džon Litgou osvojio je svog šestog Emija za najbolju sporednu ulogu, glumeći Vinstona Čerčila u Netfliksovoj seriji "Kruna".

Lora Dern je, pak, osvojila svog prvog Emija za najbolju sporednu žensku ulogu u seriji "Velike male laži".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG