Linkovi

Najmanje deset mrtvih u pucnjavi u školi u Teksasu


Vlasti u Santa Feu pristižu na mesto zločina u srednjoj školi Santa Fe, u okrugu Heris u Teksasu
Vlasti u Santa Feu pristižu na mesto zločina u srednjoj školi Santa Fe, u okrugu Heris u Teksasu

Deset osoba je ubijeno, i isto toliko povređeno, u pucnjavi u srednjoj školi u Santa Feu, u američkoj saveznoj državi Teksas, potvrdio je guverner te države Greg Ebot, koji je rekao da je to jedan od najstravičnijih napada u školama u Teksasu. Osumnjičeni za pucnjavu je u pritvoru, a policija je saopštila da je najverovatnije reč o učeniku te škole, u kojoj su pronađeni i eksplozivi. Nisu objavljeni identiteti ni žrtava, niti napadača.

Najmanje deset mrtvih u pucnjavi u školi u Teksasu
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00

Najmanje deset osoba je ubijeno u pucnjavi u srednjoj školi u Santa Feu, u američkoj saveznoj državi Teksas, izjavio je šerif obližnjeg okruga Heris Ed Gonsales,

Šerif obližnjeg okruga Heris Ed Gonsales, koji je zajedno sa svojim zamenicima učestvovao u intervenciji izjavio su većina žrtava učenici.

"Ima više žrtava. Može da ih bude između 8 i 10", rekao je Gonsales na brifingu za medije, dodajući da je osumnjičeni napadač, koji je u pritvoru, učenik škole.

Gonsales je takođe rekao da je i druga osoba, za koju se takođe veruje da je učenik škole, privedena​.

Vlasti nisu objavile imena onih koji su privedeni, niti motiv za masovnuo ubistvo.

Nezavisni školski distrikt Santa fea saopštio je da ima povređenih, ali ne i koliko.

Šerif okruga Galveston, u kojem se škola nalazi, rekao je na konferenciji za novinare da su “eksplozivne naprave” pronađene u školi i oblastima u neposrednoj blizini poseda škole.

Navodeći neimenovane izvore, CNN je preneo da ima više stradalih posle pucnjave u školi koja se nalazi oko 50 kilometara jugoistočno od Hjustona.

Kancelarija šerifa prethodno je na Tviteru saopštila je da njeni pripadnici pomažu u rešavanju "incidenta sa više žrtava".

"Ovo više nije situacija sa aktivnim naoružanim napadačem, a povređenima se ukazuje pomoć".

Predsednik SAD Donald Tramp najpre je tvitovao o pucnjavi: "Rani izveštaji ne izgledaju dobro. Bog blagoslovio sve!"...

Poslednja ovakva tragedija u školi u SAD pokrenula je žučnhu nacionlanu debatu o kontroli oružja i pravima na posedovanje oružja , pošto je napadač ubio 17 studenata i nastavnika u srednjoj školi "Mardžori Stounmen Daglas" u parkelndu na Floridi.

XS
SM
MD
LG