Linkovi

Najmanje četvoro mrtvih u bujičnim poplavama u Alabami


Poplavljene ulice u gradu Pelam u Alabami (Foto: AP /Jay Reeves)

Najmanje četiri osobe poginule su u poplavama izazvanim obilnim kišama u delovima američke države Alabama, gde su zatvoreni putevi, poplavljeni domovi, a desetine ljudi su spasene, saopštile su lokalne vlasti.

Među žrtavama je četvorogodišnje dete koje je stradalo u mestu Arab, 105 kilometara severno od Birmingema, saopštili su u četvrtak zvaničnici okruga Maršal.

Tri osobe pronađene su mrtve u dva automobila koje je poplava odnela sa puteva u teško pogođenim područjima u okruzima Maršal i Huver, prenosi vebsajt AL.com.

Oko 20 osoba je spaseno iz vozila, a više od 80 iz poplavljenih domova, naveli su zvaničnici.

Nacionalna meteorološka služba je u sredu veče izdala upozorenje na bujične poplave u okruzima Šelbi i Džeferson u Alabami, gde je za dan palo od 13 do 25 centimetara kiše.

"Dok su obilne kiše prestale da padaju, i dalje ima poplava i velikih posledica. U drugim područjima, kiša i dalje pada", tvitovala je služba u četvrtak.

Direktor agencije za vanredne situacije okruga Džeferson rekao je za kablovsku mrežu CNN da je širom gradoskog područja Birmingema " bilo brojnih akcija spasavanja iz poplava, da su vatrogasna služba i policija izvlačili ljude iz automobila, dok su stabla pala na kuće i puteve".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG