Linkovi

Mediji: Londonski sud počeo proces izručenja Kneževića Crnoj Gori


Duško Knežević, predsednik Atlas grupe, na konferenciji za medije u Podgorici, 23. juna 2016. godine (Foto: AP/Risto Božović)
Duško Knežević, predsednik Atlas grupe, na konferenciji za medije u Podgorici, 23. juna 2016. godine (Foto: AP/Risto Božović)

Odbjegli crnogorski bankar Duško Knežević saslušan je u četvrtak ujutro dobrovoljno u londonskom sudu, gdje su mu oduzeti crnogorski, britanski i kiparski pasoš, javljaju crnogorski mediji, pozivajući se na izvore bliske istrazi.

TVCG i Vijesti javljaju da je sud u Londonu počeo proces ekstradicije biznismena koga crnogorsko tužilaštvo optužuje da je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila finansijskim malverzacijama u milionskim iznosima.

Nakon što mu je određena kaucija od 70.000 funti, Kneževiću je uveden elektronski nadzor, zabranjeno da se približava aerodromima, željezničkim stanicama i lukama”, pišu Vijesti i RTCG.

Predsjedniku Atlas grupe je, prema saznanju podgoričkih medija, zabranjeno kretanje van kuće poslije 23 sata.

Londonski sud je, kako se navodi, od Kneževića zatražio da do 17. oktobra, kada je zakazano naredno ročište, u pisanoj formi iznese sve argumente protiv njegove ekstradicije Crnoj Gori.

Osim toga, optuženi bankar pozvan je da predoči dokaze na koje ima namjeru da se poziva u postupku ekstradicije, koji može trajati godinama.

Knežević je pod istragom Specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja se bavila pranjem novca, utajom poreza i ucjenama, a pored njega, krivične prijave za e-banking podnijete su protiv 79 osoba i 95 kompanija.

Knežević je negirao optužbe koje mu tužilaštvo stavlja na teret, optužujući predsjednika Mila Djukanovića da stoji iza “kriminalne hobotnice” koja ima namjeru da otme njegove poslove i bogatstvo.

XS
SM
MD
LG